Uzavření přívodu vody do objektu

Při jakémkoliv zásahu do vnitřního rozvodu pitné vody v objektu je možno užívat pouze domovní uzávěr osazený za osazeným vodoměrem (ve směru toku vody). Manipulace s ostatními uzávěry je věcí pouze majitele provozovatele vodovodů. Není možno manipulovat uzávěrem na odbočení z vodovodního řadu ( zemním šoupátkem ) a uzávěrem před vodoměrem.

Manipulaci s těmito uzávěry může provádět pouze zaměstnanec VaK (výjimku tvoří pouze havárie, s okamžitým nahlášením této činnosti nepřetržité službě dispečinku). Vznikne-li závada na vnitřním rozvodu vody, nabízíme možnost uzavření přívodu vody do přípojky. Službu lze objednat dopředu jako plánovanou činnost (plánovaná oprava, rekonstrukce apod.) nebo i jako bezodkladný zásah v případě havárie na vnitřních rozvodech. Tuto službu provádí VaK jako službu placenou.

Upozorňujeme, že zavření nebo otevření přívodu vody je zpoplatněno dle ceníku VaK.

 

Poznámka:

Odběratel je povinen umožnit provozovateli přístup k vodoměru (dle §17 dost. 2 zákona č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích v platném znění).

 

 

Vyřizuje:

V naléhavých případech:
DISPEČINK, 573 331 271,  mobil: 607 993 244

V pracovní dobu
Zákaznické centrum Kroměříž         573/ 517 500     e-mail:  informace@vak-km.cz
Zákaznické centrum Kroměříž         573/ 517 501        
Zákaznické centrum Kroměříž         573/ 517 456    
Zákaznické centrum Holešov           573/ 502 834
(úterý, středa)    e-mail:  informace@vak-km.cz

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.